Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Prezident Havel se zajímá o provoz vodních skútrů
 
      Prezident s manželkou Dagmar se dnes ve Štechovicích zajímali o následky povodně, která se obcí na břehu řek Vltava a Kocába prohnala před třemi týdny.

 
Ředitel závodu Dolní Vltava Povodí Vltavy prezidenta ujistil, že vltavské kaskády průběh povodně příznivě ovlivnily. Ubraly řece na dravosti a například Praze prodloužily dobu nutnou k přípravě na příchod velké vody o 12 hodin.

Havla při této příležitosti zajímal i názor Povodí Vltavy na provoz vodních skútrů na řekách a přehradách. Uher míní, že by se měly pohybovat pouze ve vymezených místech mimo rekreační oblasti a podle předem daného řádu. Středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) ovšem připomněl, že právě skútry záchranářům při nedávných povodních hodně pomohly. Po rozbouřených řekách se totiž pohybovaly snáze než těžké čluny, a pomohly tak zachránit hodně lidí. Ve vybavení záchranářských sborů ale nejsou a bylo třeba si je půjčovat, poznamenal Bendl.

V této souvislosti byl také prezidentu Václavu Havlovi prezentován názor, že přehradu Orlík by nezničilo ani několik kamiónů trhaviny. Záplavová vlna, kterou by prý případná exploze způsobila, by nedosáhla ničivé síly nedávné povodně, řekl včera Pavel Uher ve Štěchovicích v okrese Praha-západ.

Pozn. red. Myslím, že všichni, kdo přehradu v době záplav navštívili, mají na věc docela jiný názor. Výsledky regaty Le Cygne Sportif Lipno 2002

ČTK a redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>