Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Do norského vraku v Lamanšském průlivu narazila turecká loď
 
      Loď Vicky s nákladem 70.000 tun vysoce hořlavého kerosinu včera večer narazila do norského plavidla Tricolor, které se v polovině prosince potopilo s nákladem několika tisíc automobilů na mělké dno Lamanšského průlivu.

 
Oznámila to britská pobřežní stráž s tím, že o závažnosti poškození lodi nejsou informace k dispozici. Příslušníci pobřežní stráže z anglického Doveru a jejich francouzští kolegové koordinují operaci pro záchranu 24členné posádky lodi Vicky, která se podle stráže naklonila o deset stupňů.

Loď Vicky dlouhá 243 metry o výtlaku 3000 tun byla vyrobena v roce 1981 a je registrovaná v Turecku. Nyní směřovala z belgických Antverp do New Yorku. Tricolor se na cestě z belgického přístavu Zeebrugge 14. prosince srazila s bahamskou nákladní lodí Kariba, která byla sice srážkou silně poškozena, ale dokázala odplout do Antverp. Norské plavidlo však šlo ke dnu a v hloubce necelých 30 metrů ohrožuje lodi plavící se přes jednu z nejrušnějších námořních tras. Vicky je již druhá loď, která narazila do vraku Tricoloru. Dva dny po potopení norské lodi do ní narazilo německé nákladní plavidlo.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>