Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Sport Life přivítal téměř 30.000 návštěvníků z dvaceti zemí
 
      Na 30.000 návštěvníků z dvaceti zemí světa přijelo na brněnský veletrh Sport Life, který nabízel od čtvrtka průřez nejzajímavějšími aktivitami trávení volného času. Osm pavilonů na Výstavišti plných sportu, lodí a karavanů doplnilo 230 doprovodných akcí.

 
Proti loňské premiéře se zvýšil počet vystavujících firem o pětinu na 350, uvádí předběžná závěrečná zpráva Veletrhů Brno. Veletržní trio tvořily akce Sport Life, výstava lodí Boat Brno a karavanů Caravaning Brno ve zcela novém pavilonu F. Pro milovníky jachet byla největším magnetem modelová novinka italské loděnice Ferretti dlouhá 14,35 metru za 550.000 eur (17,5 milionu korun), kterou hned druhý den koupil český zájemce. Ve veletržním bazénu vyvrcholilo první mistrovství ČR v bazénovém rodeu a představila se zde řada potápěčů a záchranářů s exhibicemi.

Samotný Sport Life byl rozdělen do pěti základních branží; cyklistiku, indoor, outdoor, fitness a street. V cyklistickém pavilonu V byl k vidění aktuální průřez cenovou úrovní od 5000 až do 350.000 korun za celokarbonové výrobky. Premiérová výstava karavanů a automobilů Caravaning Brno zřejmě po vysokém zájmu již v příštím roce obsadí další pavilon, konstatuje zpráva. Brněnský primátor Petr Duchoň ocenil druhý ročník veletrhu Sport Life jako nejbližší jeho naturelu. "Čím více sportu, tím méně bude ve společnosti napětí; kdo se unaví sportem, nedělá lotroviny, to platí zejména pro mladé," míní primátor. Zprávy z veletrhu zajišťovalo 242 akreditovaných novinářů z devíti zemí. Veletrh Sport Life byl první dva dny vyhrazen pouze pro obchodníky a novináře. Na Výstavišti se souběžně představily ještě veletrh Svět knihy a výstava minerálů, fosilií a šperků.






























ČTK, foto redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>