Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Salon Nautique de Paris 2004
 
      11.prosince - Jako již tradičně, i letos jsme se vypravili do Francie, kde se na začátku prosince každoročně koná jedna z největších světových lodních výstav.

 
Francouzi, kteří jsou námořní velmocí, vnímají lodě a moře jako jeden z velmi důležitých společenských a samozřejmě i sportovních prvků. Salon Nautique je tedy něco jako národní svátek, kterému se věnuje také patřičná pozornost z oficiálních míst. Při předpremiéře, tedy nultém dni Salónu, můžete na výstavišti Porte de Versailles potkat představitele francouzské politické scény, ve speciálních vysílacích studiích přímo na výstavní ploše probíhá živé vysílání, a to jak pro televizi, tak i rozhlas. Na pořadu dne jsou kromě zpráv ze Salonu zprávy z právě probíhajících významných akcí, letos to byl samozřejmě především závod Vendée Globe.

První den na Salonu jen tak nekončí, od 18,00 začíná slavnostní párty, která vzhledem k obrovskému počtu zúčastněných a neuvěřitelné rozloze výstavní plochy probíhá přímo na jednotlivých stáncích. Ani u toho samozřejmě nesmějí média chybět, a tak vybraný program mohou televizní diváci sledovat v přímém přenosu.

Obrovská popularita lodních aktivit způsobuje, že první den, kdy je oficiálně otevřeno pro veřejnost, je Salón beznadějně přeplněn návštěvníky. Ti samozřejmě stejně jako u nás většinou dávno dopředu vědí, co je čeká. Přesto, nebo možná spíš právě proto přicházejí, aby se prodírali davem, čekali v nekonečných frontách na prohlídku horkých novinek, obdivovali krásné lodě, plánovali dovolené nebo si vyhlídli nový doplněk na svou loď a když už opravdu nemůžou, prostě si jen tak sednou někam, třeba i na zem a rozbalí svačiny. Salón má jednoduše svou neopakovatelnou atmosféru a kdo jí podlehne, tomu už pak není pomoci..

Dobře tedy proto zvažte, jestli přijmete naši nabídku na návštěvu Salónu prostřednictvím fotografií, které jsme na místě pod vlivem výše zmíněných podmínek, zcela ovlivněni prostředím a všudypřítomnou nakažlivou lodní atmosférou pořídili, přijmete. Za případný vznik Vaší závislosti redakce nepřebírá žádnou odpovědnost.
fotografie zde

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>