Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
RIBEX 2006 - Southampton
 
      3. července - V letošním roce se v polovině května konala výstava lodí RIBs v příjemné marině města Cowes. Jachetní přístav je na ostrově Isle of Wight nedaleko přístavu Southampton.

 
Tato světová výstava je určena pro příznivce nafukovacích lodí s laminátovým kýlem. Výrobci a prodejci lodí vystavovali nové modely jak na suchu, tak i v marině, kde byly lodě připravené k testovacím jízdám. Každý zájemce mohl porovnat jízdní vlastnosti malých člunů ale i velkých lodí určených ke komerčním vyjížďkám podél pobřeží. Lodě RIBs patří k nejbezpečnějším lodím pro jízdu ve vlnách na rozbouřeném moři. Mají vynikající manévrovatelnost a některé dosahují rychlosti až 60 mil za hodinu. Pro každého je samozřejmostí použití záchranných vest již při vyplutí, těžko si budete navlékat vestu při nenadálé nehodě.

Výkonné motory světových značek, elektronické přístroje pro navigaci na moři, záchranné prostředky a nezbytné doplňky nabídl Ribex i ke koupi. Pořadatelé exhibice předvedli praktické ukázky záchrany ? muže přes palubu?. Kapitáni kteří vyváželi zákazníky na moře museli překonat velmi hustý provoz přístavního města. Kříží se zde cesty dvou trajektů s velkým počtem plujících soukromých člunů, plachetnic a jachet. Vše probíhalo dle pravidel a s naprostou ohleduplností. O praktickou ukázku jízdních vlastností lodí RIBs je vždy velký zájem. Rychlá adrenalinová ale zároveň bezpečná jízda ve vlnách na moři zanechá v každém hlubokou vzpomínku na tuto předváděcí akci.

Navštívením výstavy pořádané na vodě získáte přesnou představu jakou loď si koupíte.

Fotografie z výstavu si můžete prohlédnout zde.

www.v-type.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>