Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lenka Šmídová se domů těší na maminčinu kachnu a focení
 
      12. prosince - Přestože většinu roku tráví daleko v zahraničí, dokáže si nejlepší česká jachtařka Lenka Šmídová najít při návratech domů čas na rozmanité aktivity. Jednatřicetiletá stříbrná medailistka z aténské olympiády již několik let fotí pro české ženské časopisy, díky svému půvabu si vyzkoušela i módní přehlídku.

 
O svoji štíhlou postavu však příliš nepečuje, a když dorazí do Čech, s chutí si u maminky v Neratovicích pochutná na oblíbené kachně.
"Vždycky se rozmýšlím, co si u ní objednám. Teď mám zrovna chuť na pečenou kachnu se zelím a knedlíkem. Pokaždé si chci dát něco českého a hodně nezdravého," řekla s úsměvem Šmídová.
Českou kuchyni si oblíbil i její americký přítel, úspěšný jachtař Mark Mendelblatt. "Nejradši má asi bramboráky, ty miluje," uvedla Šmídová.

Když zrovna nebrázdí mořskou hladinu, pobývá většinou v Praze, kde má trvalé bydliště. "Obvykle se do Čech dostanu tak na jeden týden z měsíce. Nejvíc se těším na rodinu, kamarády, Prahu, svoji postel a také na svoje auto. Prostě na ten pocit ze zázemí domova," řekla Šmídová.

Tréninkovou dřinu a závodění na vodě si v posledních letech zpříjemňuje fotografováním pro ženské časopisy. "Poprvé si mě všimli a oslovili tak tři, čtyři roky před olympiádou, ale samozřejmě po ní zájem stoupl," řekla Šmídová. "Je to naprosto něco jiného než závodění. Ze začátku jsem se při focení trochu styděla, ale teď už je to v pohodě," dodala.
A je blonďatá kráska nervóznější při focení nebo na mořské hladině? "Každá nervozita je úplně jiná, při focení není taková jako před větším závodem. Ale tam zase ze mě rychle spadne," přemítá Šmídová.

Nedávno svůj šarm uplatnila i na molu při módní přehlídce. "Docela mě překvapilo, že jsem tam - co se týče figury - zapadla. Asi už to není jako dřív, kdy byly modelky opravdu hodně hubené. Teď mi přišly takové objemnější, byly robustnější," uvedla Šmídová.
Fotografování i modeling bere hlavně jako zpestření. "Je to zábava a zkušenost. Můžu se odreagovat a nahlédnout do světa módy, do toho, co se nosí. Poznám úplně jiný svět, jiné lidi," prohlásila Šmídová.

Rozhodně neuvažuje o tom, že by kvůli své zálibě opustila vodní hladinu. "Řídím si tyhle nesportovní aktivity tak, aby neomezovaly moji přípravu. Věnovat se jim můžu, když jsem mimo trénink. Většinou tak dvě hodiny denně, do programu mi to nezasahuje. Ale další módní přehlídce bych se vůbec nebránila," dodala Šmídová.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>