Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Další demonstrace za vodní sporty
 
      29. března - ČESKÁ SPORTOVNÍ ASOCIACE VODNÍCH SKÚTRŮ chystá další demonstraci. A to za povolení letního provozu motorových skútrů na splavných úsecích řek. V pátek 13. dubna ve 14 hodin přistaví demonstranti před Ministerstvo dopravy auta se skútry.

 
Vyjednávání o povolení jízdy motorových skútrů se táhne už dva roky. Letní provoz byl zakázán dle vyhlášky 241/2001. Po celou dobu se jednalo o její změně, tak aby došlo ke kompromisu mezi Asociací a Ministerstvem životního prostředí, Ministerstvem dopravy i obcemi. .

Na konci schvalování, ale Ministerstvo dopravy vyhlášku zamítlo i přes schválení Ministerstva životního prostředí a všech dotčených.
Tento krok nikdo nechápe a ČSAVS ho považuje za diskriminační a naprosto neseriozní.

Bylo vytipováno 8 vodních úseků v Čechách a 3 na Moravě v celkové délce cca 600m. Tyto úseky jsou mimo rekreační zóny a
navíc jsou ohledně hluku naprosto optimální. Proto by vodní skútry nerušily rekreanty a nezatěžovaly obce které ve správním řízení s tímto souhlasily. Problém ale je, že na těchto lokalitách se bude moc jezdit pouze mimo letní sezóny. A to právě podle vyhlášky 241/2001.

Česká sportovní asociace vodních skútrů žádá od ministerstva dopravy vysvětlení a doufá, že se vyhláška ještě do zahájení letní sezóny změní, tak jak bylo dohodnuto.

Konec akce bude v 22.00 Hod

Kontakty :
Předseda asociace ? Miroslav Dražil tel 777221177

Místopředseda - Roman Ernest tel 736477095

Mail drazil@csavs.cz

www.csavs.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>