Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na festivalu Voda, moře, oceány se představí 35 snímků z 11 zemí
 
      Ústí nad Labem 9.listopadu - Na mezinárodním filmovém festivalu s názvem Voda, moře, oceány se v Ústí nad Labem představí 35 soutěžních snímků z 11 zemí.

 
Čtvrtý ročník přehlídky se uskuteční 19. a 20. listopadu v klubovém kině Mumie, kde bude i hlavní centrum festivalu. Soutěžní snímky se představí také v přednáškovém sále Severočeské vědecké knihovny a promítat se bude i v dalších čtyřech ústeckých klubech. ČTK o tom informovala Iva Opravilová ze Severočeské vědecké knihovny.

Součástí festivalu budou besedy s tvůrci filmů, koncerty, křest knihy nebo výstava obrazů. Knihovna připravila také další doprovodné akce. Už od 22. října je v přísálí vědecké části k vidění výstava fotografií potápěče Josefa Habrovce a v hale Palácové vily Hanse Weinmanna fotografie Libora Sváčka, dvorního fotografa tváře festivalu - sólového jachtaře Davida Křížka. S ním si budou moci návštěvníci festivalu ve středu 19. listopadu popovídat o jeho dálkových plavbách a filmu Sólo přes Atlantik i publikaci Dnem i nocí Atlantikem.

Organizátoři opět přivítají některé tvůrce filmových dokumentů, třeba Floriana Guthknechta z Německa, Dannyho van Bella z Belgie, Rakušana Christiana Redingera a německého distributora Toda Gambla. Očekává se i návštěva potápěčů a fotografů, například Richarda Jaroňka. Loni soupeřilo o ceny 28 snímků z 12 zemí, Grand prix získal film Smrtící tanec pod hladinou francouzského režiséra Etienna Verhaegena.

Do Ústí nad Labem, které bylo v minulosti známé Filmovým festivalem pracujících, se filmové přehlídky opět vracejí. Kromě festivalu Voda, moře, oceány se v krajském městě koná obnovený Femina Film. Nejdelší tradici filmové soutěže má přehlídka amatérských filmařů Střekovská kamera, která se letos konala již pojednačtyřicáté.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>