Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Tisková zpráva Reed Exhibitions Messe Wien
 
      Praha 20. listopadu - Vienna Boat Show 2008 na vídeňském výstavišti: Mezinárodní veletrh lodí, jachet a vodních sportů s více než 155 vystavovateli začíná právě dnes.

 
Dnes slavnostně otevře své brány druhý ročník mezinárodního veletrhu Vienna Boat Show určený všem milovníkům vodních sportů. V hale C a D vídeňského výstaviště mohou návštěvníci až do neděle spatřit celou řadu zbrusu nových modelů jachet, lodí
a špičkové doplňkové výbavy od více než 155 vystavovatelů z celého světa.

?Všem našim hostům a vystavovatelům přeji šťastnou plavbu. Pevně věřím, že letos bude návštěvnost ještě větší než loni,? prohlásil Matthias Limbeck, výkonný marketingový ředitel Reed Exhibitions Messe Wien pro nové trhy ve střední a východní Evropě. V minulém roce na výstavu zavítalo téměř 24 tisíc lidí, z toho bylo více než 3500 návštěvníků ze sousedních zemí.

Největší zastoupení na loňském veletrhu měla věková skupina mezi 31-50 lety (tedy finančně nejsolventnější účastníci) a více než třetina z nich uvedla, že na výstavu vyrazili, protože přemýšlejí o nákupu vlastní lodě.

Skleněná nádrž zpestří veletrh
Obří prosklená nádrž s 25 tisíci litry vody je jen jedním ze způsobu, kterým organizátoři zpestřili návštěvníkům bohatý program. V ní budou účastníci veletrhu moci například pozorovat potápěče, jak pod vodou hrají stolní fotbal či se naučit základům filmování pod mořskou hladinou. Na výstavě dále zazní série přednášek o nejzajímavějších tématech týkajících se lodních a vodních sportů.

Otevírací doba a vstupenky
Vienna Boat Show se bude konat od 20. do 23. listopadu od 10:00 do 19:00, v neděli pak jen do 17:00. Běžná cena vstupenky je 12 eur, přes internet jen 9 eur. Tyto vstupenky mohou návštěvníci využít i ke vstupu na první ročník knižního veletrhu BUCH WIEN, který se koná ve stejnou dobu v hale B.


Pro další tiskové informace kontaktujte prosím:
Reed Exhibitions Messe Wien/Presse & PR:
Vedení: Mag. Paul Hammerl

Oliver-John Perry /Tel. +43 (0)1 727 20 226, Fax 441
E-Mail: Oliver-John.Perry @messe.at

Stephanie Raidl / Tel. +43 (0) 1 727 20 224, Fax 441
E-Mail: Stephanie.Raidl@messe.at


Technické, ekologické a koncepční novinky na Vienna Boat Show 2008

Firma Boote Marian představí elektromotorový člun Laguna 760 s nejmodernější akumulátorovou technikou na bázi polymeru lithia a 50 kilowattovým elektromotorem. Dále představí modely Capriole 700
a Delta 600.

Další novinkou veletrhu je elektromotorový člun Julika 660, který byl evropskou odbornou porotou jako vůbec první motorový člun nominovaný na titul ?Powerboat-of-the-Year?. Tento stroj na plnou nádrž ujede přes 110 km a umožňuje i alternativní pohon bez emisí s nejvyšší rychlostí
47 km/hod. Výrobce Boote Schmalzl už začal s jeho sériovou výrobou.

Firma Steyr Motors bude ve Vídni prezentovat první plně hybridní pohon sportovních člunů. Za jeho patent získala Steyr Motors na veletrhu výrobců lodí a člunů IBEX v Miami ocenění ?Innovation Award?. Pohonný systém spojuje naftový motor s pomocným elektromotorem. Systém umožňuje nehlučný, účinný a klidný start. Impulsem pro vývoj hybridního pohonu bylo přání zákazníků vyplout z přístavu bez hluku a znečištění výfukovými plyny.

Vážným kandidátem na ocenění ?European Boat of the Year? bude chorvatská desetimetrová plachetnice Salona 34, která vyniká skvělou kombinací kvality, komfortu a výkonu a navazuje na předchozí model Salona 37.

RAV Yachting ze Slovinska představí několik modelů řady CrownLine, mezi nimi i novinku CrownLine 320 Cruiser a navigační systém TECHMARINE.

MennYacht Austria má pro návštěvníky připravenou novinku - Ferretti 470. Motorová jachta o délce 14,3 metru má úplně nový vzhled a řešení vnitřního vybavení. Nová jachta následuje řadu F510, F592 a F630.

Světovou premiéru na veletrhu oslaví sportovní plachetnicová jachta Seascape 18 s výkyvným kýlem. Loď o hmotnosti skoro půl tuny má kajutu s dvěma kójemi, dosahuje délky 5,5 metru a šířky 2,4 metru. Konstruktéři Seascape 18 se opírali o zkušenosti získané s transatlantickými jachtami.

Dále bude veřejnosti představena jachta Cranchi Atlantique 43 od firmy Diamond Marine, krátký kajak Jump WW, jakožto i plachetnicový člun Happy Cat Racing, oba od firmy Grabner.

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>