Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Ministr Dobeš: rozhodnutí výkonného výboru ČSTV je zakonzervováním a posílením starých struktur
 
      Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš vnímá včerejší rozhodnutí výkonného výboru ČSTV,

 
který nedoporučil přijmout ani jednu z nabídek možných strategických partnerů, za zakonzervování kritického stavu společnosti Sazka a.s. a za posílení starých struktur.

Místo zvolení silného a rychle jednajícího krizového managementu, jež by přišel s novým a efektivním řešením, výkonný výbor ČSTV odsouhlasil, že vliv a moc nad Sazkou budou mít ti samí lidé, kteří ji dostali do současné situace.

"Zakonzervování a posílení starých struktur v ČSTV je velmi nebezpečný jev. Ti samí lidé, kteří dovedli společnost Sazka tam, kde je, říkají, že vědí, jak ji z této situace dostat. Odmítnutí silného strategického partnera, který by přinesl změnu, vnímám jako vážné pochybení výkonného výboru ČSTV," říká ministr Dobeš.

Počínání některých členů ČSTV připomíná ministru Dobešovi jako bývalému psychologovi jeho klienty psychoterapeutické praxe.

"V minulosti jsem hodě pracoval s klienty, kteří se dostali do vleku sekt. Někteří členové výkonného výboru se chovají stejně, jako by měli strach z vůdce sekty. O to víc si vážím těch členů, kteří dokázali, i když v minoritním počtu, říct svůj názor," dodal Josef Dobeš.

Ministr bude ve vládě prosazovat koncepční plán financování sportu, a to i přes výpadek 1 miliardy, který má na svědomí právě Sazka a.s. Věří, že mu s jeho přípravou bude pomáhat expertní tým odborníků a sportovních osobností.


ředitelka odboru vnějších vztahů a komunikace
tel.: +420 234 811 566
fax: +420 234 811 753
e-mail: press@msmt.cz

Mgr. Lucie Kubovičová

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>