Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Baťův kanál má svou poštovní známku
 
      Ve středu 16. května vydává Česká pošta, s. p. poštovní známku Baťův kanál.

 
Autorem známky je Adolf Absolon: "Známka Baťova kanálu je moje osmnáctá a s výjimkou jediné známky byla námětem vždy konkrétní místa v naší republice. Mám takovou zásadu, že si na ta místa udělám výlet - hledám námět na místě."

Rytcem známky je Martin Srb, který je rytcem i u dalších letos vycházejících poštovních známek Krása orchidejí nebo Autoportrét s rodinou obraz Jana Kubce.

"Známka je v emisi technických památek, ale tato technická památka je významná tím, jak byla oživena, už to není cesta pro dopravu lignitu, ale skvělá vodní zábava, která se těší velkému zájmu. Proto jsem se rozhodl,, že na samotné známce bude současnost - Veselský přístav se zajímavou budovou pod vysokými stromy a nejnovější výletní loď Morava. Teprve na kupony jsem dal památná technická díla podle starých fotografií." Popisuje své podněty autor poštovní známky.

Potěšen vydáním poštovní známky je ředitel Povodí Moravy, s. p. závodu Střední Morava Pavel Cenek: "Vydání poštovní známky Baťův kanál je uznáním této vodní cesty jako unikátní technické památky a zároveň připomínkou aktivní současnosti této jedinečné Moravské vodní cesty."

"Desetikorunová hodnota je ideální na pohlednice z Baťova kanálu." pochvaluje si předseda správní rady Baťův kanál, o. p. s. Jaroslav Pospíšil. "Takový pohled má hned pro příjemce i odesílatele přidanou hodnotu. Poštovní známka hlavně může k odeslání pohledu více motivovat a šířit tak dále krásy této vodní cesty".

Zbývá si jen přát, aby těch odeslaných pohledů z Baťova kanálu s poštovní známkou Baťův kanál bylo co nejvíce. Nejlépe celá emise 25 tisíc kusů.


Poštovní známka Baťův kanál
Emise technických památek
10,- Kč
Den vydání: 16. 5. 2012
Autor: Adolf Absolon
Rytec: Martin Srb
Emise 25 tisíc kusů
Způsob tisku: Rotační ocelotisk v barvě tmevě modré oceli
Pozvánka

V sobotu 9. června 2012 od 14:00 hodin proběhne v přístavišti ve Veselí nad Moravou slavnost u příležitosti vydání poštovní známky. V rámci programu známku představí její tvůrci - autor Adolf Absolon a rytec Martin Srb. Budou se zde prodávat pohledy Baťova kanálu a hlavně nové poštovní známky. Česká pošta bude mít v přístavišti otevřenou poštovnu, odkud bude možné ihned pohledy odesílat. Součástí programu bude stylizovaná módní přehlídka na opravdovém mole, vystoupení mažoretek, plavby lodí a hudební vystoupení. Programem bude provázet moderátor Petr Indra.

Vojtěch Bártek
Baťův kanál, o. p. s.

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>