Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Baťův kanál tahákem i v roce 2013
 
      Velký zájem o Baťův kanál pokračoval i v letošní sezóně.

 
Celkem pestrou paletu palub lodí na Baťově kanálu navštívilo letos 70 tis. pasažérů. Je to sice o 10 tis. méně než v loňskou rekordní sezónu, ale pořád je to druhé nejvyšší dosažené číslo.

Krásné letní počasí lákalo k vodě. Trendem jsou hlavně menší skupiny, rodiny a v neposlední řadě cyklisté. Letos se to projevilo zejména u pravidelných plaveb, o které byl vyšší zájem než v předchozích sezónách. Doslova masový zájem byl u plaveb při městských akcích - letní slavnosti v Otrokovicích, Slavnosti vína v Uherském Hradišti, Svatováclavské slavnosti v Napajedlech apod. Zde kapacity lodí nestačily.

Těší nás i stále pokračující obliba vícedenních pobytů na kajutových lodích. Zde opět slavíme nárůst na 4,5 tis. námořníků (3 tis. v roce 2011, 4 tis. v roce 2012). V tomto segmentu také dlouhodobě významně narůstá konkurence. Neustále se zvyšuje počet půjčoven kajutových lodí a také se zvyšuje jejich počet lodí samotných.

Cyklistika je společenským fenoménem a krásná cyklostezka podél vodní cesty s výhledem na lodičky láká. Dle údajů ze sčítače projelo letos k 8. 10. okolo Baťova kanálu neuvěřitelných 232 168 cyklistů. V červenci skoro 60 tis. Nejvíc ale lákal státní svátek 8. května. To se vydalo na kole okolo vody 3449 zaznamenaných cyklistů.

Návštěvníků přístavů je určitě mnohem více, ale těžko je počítáme. Dokážeme pouze zaznamenat pasažéry na lodích a zaznamenat sčítačem cyklisty. Letošní výsledek je krásný, přestože začátkem letošní plavební sezóny potrápily provozovatele na Baťově kanálu vydatné jarní deště.

Zázemí v přístavech se neustále vylepšuje. Stejně tak i možnosti pro turisty v regionu - penziony, vinárny, restaurace, muzea, ??. jsme na turisty dobře připraveni. Přesto se připravují další a další rozvojové záměry.

AHOJ NA VODĚ!

Na Baťově kanálu 29. října 2013

Baťův kanál, o. p. s.
Obce pro Baťův kanál
Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>