Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Boot Düsseldorf 2014
 
      Nejdůležitější výstava v roce, Boot Düsseldorf skončila již před dvěma týdny. V následujícím krátkém textu se věnuji shrnutí.

 
Výstava jako tradičně velmi podrobně obsáhla celý lodní obor a byly zde k vidění i obory související. Trend, kdy se k výstavě lodí přiřazují i obory jako rybářství, potápění a dokonce vodní turistika na divoké vodě se ukazuje v poslední době jako cesta v dobách ústupu výstav "ze slávy". Pravdou je, že ne všem pořadatelům se takové spojení úspěšně daří vytvořit a pravdou i zůstává, že ne všechna taková spojení musí být vždy šťastná. Zatímco na Boot Düsseldorf se podle oficiálních zpráv zdá že tento koncept přinesl úspěch, u nás se společné výstavy zatím uchytily snad pouze ve spojení s caravaningem.

Stále důležitější součástí všech výstav se v poslední době stává aktivní zapojení návštěvníků do programu a zejména "živá" prezentace jednotlivých sportovních disciplín nejmladším návštěvníkům. Ti se tak mohli svézt na Optimistech v bazénu s umělým větrem, vyzkoušet ponor nebo třeba pádlování na prkně. Atraktivním prvkem doprovodného programu pak bezesporu byl lyžařský vlek, na kterém zkušení závodníci předváděli své umění. Doprovodný program se tak stává stále důležitější a nosnou součástí veletrhu, přivádí návštěvníky k aktivnímu sportování a ukazuje trendy, kterými se sporty vydávají.

Na Boot se tradičně sjíždějí i vystavovatelé luxusních jachet, kteří zpravidla obsazují halu 6. Po hubenějších letech se letos opět hala zaplnila. K vidění byly motorové jachty jako obvykle zejména britských značek Sunseeker a Princess, Francouzi přivezli Prestige Line od jeanneau, IItalové značku Dominator, holandské barvy hájil Van der Valk s 27,6m dlouhou ocelovou jachtou Continental III. Mě zaujal luxusní "tender" pro 12 osob, jehož fotografie naleznete spolu s ostatními fotografiemi z výstavy na našem facebooku.

SeaHelp na Boot 2014

Pro naši firmu, která v zemích Východní Evropy zastupuje zájmy rakouské firmy SeaHelp byly však nejdůležitější návštěvníci v hale 11, kde měl letos opět SeaHelp stánek. V souvislosti s prudce rostoucím zájmem o služby této firmy bylo v letošním roce rozhodnuto přejít na nový výstavní koncept a zvětšit výstavní prostor na 70m2. Součástí stánku SeaHelp tak byl pohodlný prostor pro naše členy a velké oblibě se těšil zejména bar s nápoji zdarma. Návštěvníci měli možnost kromě uzavírání členství získat cenné fundované informace o situaci v právě probíhajícím proclívání lodí v Chorvatsku v souvislosti s přistoupením země do EU. Tato záležitost je zejména aktuální pro všechny majitele lodí, kteří k 1.7.2013 měli svou loď umístěnou v celním skladu - maríně. Pokud se vás tato problematika týká, můžete se více dozvědět zde. Termín pro vyřízení se blíží. Více o službách SeaHelp se můžete dozvědět zde.

Pro všechny, kteří nás na Boot 2014 nemohli nebo nestihli navštívit, můžete tak ještě učinit a získat za zvýhodněných podmínek služby SeaHelp na výstavách v Budapešti ve dnech 13.-16.2.2014, v Tullnu 6.-9.3.2014, v Bratislavě 13.-16.3.2014 a konečně v Praze ve dnech 24.-27.4.2014. Těšíme se na setkání!

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>