Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp otevírá základnu ve Splitu
 
      Rychlá a spolehlivá pomoc na moři, to je to, co charakterizuje SeaHelp. I tady však platí, že dobré je možné ještě zlepšit.

 
Proto byla začátkem května otevřena nová základna SeaHelp ve Splitu. Šéf SeaHelp Wolfgang Dauser k tomu dodává: "V minulých letech se ukázalo, že v této oblasti se vyskytuje poměrně dosti případů zásahů. Abychom mohli poskytovat ještě rychlejší pomoc museli jsme reagovat otevřením nové základny ve Splitu"

Dojezdový čas zásahových lodí SeaHelp je v průměru 35 minut. To vyplývá z ročních statistik a jedná se tudíž o teoretický údaj. Ve skutečnosti se většina zásahů odehraje v blízkosti pobřeží, kde trvá cca 10 minut, než pomoc dorazí na místo. V regionu mezi Rogoznicí a Makarskou a ostrovy Brač, Hvar a Vis však vzhledem ke vzdálenostem bylo potřeba pro zkrácení dojezdových časů otevřít novou bázi. Ta se od nynějška tedy nachází v maríně Spinut.

SeaHelp v místě zastupují dva pracovníci, kteří vodní sporty mají doslova v krvi. Nediljko Kuic i Bosko Kikovic jsou oba vlastně profesionálové. Nediljko Kuic, vzděláním trenér který vedl chorvatský národní veslařský klub a Bosko Kikovic, který pracoval jako kormidelník na trasách Jadrolinie, jsou oba plně teoreticky i prakticky připraveni poskytnout členům SeaHelp potřebnou asistenci.

Snad i proto nebylo čemu se divit, když začátkem května, hned po nástupu do nové funkce bravurně zvládli svůj první zásah. Nedijlko Kuic, který je kromě toho také nadšeným amatérským fotografem a filmařem zásah zachytil na video. Otázkou ale zůstává, jaké záběry GoPro kamera - nyní defaultně montovaná na všechny zásahové lodě SeaHelp - zachytí v budoucnu. Záběry z kamer si můžete prohlédnout zde.

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>