Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Piráti v Brazílii zastřelili slavného jachtaře Petera Blakea
 
      V Brazílii byl v noci na středu zavražděn dvojnásobný vítěz jachtařského Amerického poháru, sir Peter Blake, označovaný za jednoho z nejúspěšnějších jachtařů uplynulých dvou desetiletí. Podle pařížské sponzorské agentury Jour J byl Novozélanďan, zastřelen piráty, kteří přepadli jeho loď. Smrt slavného jachtaře potvrdila agentuře AFP vojenská policie v brazilském městě Macapa.

 
Blakeovu loď měla napadnout šestice banditů maskovaných motoristickými helmami. Neváhali přitom použít střelných zbraní, přičemž Blake na jejich útok doplatil smrtí a další dva členové posádky zraněním. Nešťastní dobrodruzi byli v Brazílii na osmiměsíční výzkumné expedici po Amazonii.
Třiapadesátiletý Blake vyhrál s posádkou Team New Zealand v letech 1995 a 2000 Americký pohár, nejcennější jachtařskou trofej světa. Dvojnásobný nejlepší sportovec Nového Zélandu se pětkrát zúčastnil závodu kolem světa Whitbread a v letech 1989 a 1990 při něm vyhrál všech šest etap. V roce 1994 získal cenu Julese Verna za rekordní nonstop plavbu kolem světa. Jeho výkon 74 dní 22 hodin, 17 minut a 22 sekund byl překonán až o tři roky později.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>