Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Majitelé motorových člunů musejí mít v Chorvatsku pojištění
 
      Turisté, kteří chtějí používat své rekreační či sportovní motorové čluny v Chorvatsku, mají povinnost mít uzavřené pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou jejich provozem. ČTK o tom dnes informovala Česká asociace pojišťoven.

 
Zákon, upravující toto pojištění, sleduje zvýšenou ochranu třetích osob, které by mohly utrpět zranění nebo být usmrceny při nehodách způsobených motorovými čluny. Pojištění jsou povinni uzavřít majitelé motorových člunů, jejichž výkon přesahuje 15 kW.
Pojištění lze sjednat v ČR ještě před cestou. Požadavkům chorvatského zákona vyhovuje pojištění u Allianz, České podnikatelské pojišťovny, České pojišťovny a Kooperativy, upozornila asociace.
Loni Chorvatsko navštívilo 742.485 Čechů, kteří uskutečnili 4,921 miliónu přenocování. Chorvatsko je tak pro Čechy nejnavštěvovanější zahraniční destinací. Podle počtu turistů byli Češi v Chorvatsku na čtvrtém místě po Němcích, Italech a Slovincích a na třetím místě podle počtu přenocování, a to po Němcích a Slovincích. Meziročně loni narostl počet Čechů v Chorvatsku o čtyři procenta.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>