Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
CERAMICA MIRAGE Vaurien Class European Championship 2002
 
      Lipno, Černá v Pošumaví 29.6. ? 1.7. 2002,neděle 30.6.2002
Vzhledem k povětrnostním podmínkám dnešního rána byl start 3. rozjížďky plánovaný na desátou hodinu odložen. Závodníci očekávali vítr většinou odpočinkem na sluníčku s nadějnými pohledy na vodu, kde bylo pár větrných poryvů.

 
sobotní rozjížďkyVe 12 hodin rozhodla závodní komise, že podmínky na vodní hladině by mohly být vhodné k odjetí dnešní první rozjížďky a ve 12:57 bylo odstartováno. Změna větru přinutila komisi ke zrušení této rozjížďky a asi za hodinu již startovaly další rozjížďky už bez přerušení. Celkem se dnes ujely 3. Vítr byl proměnlivý mezi 2-3 m/s, v poryvech dosahoval rychlosti až ke 6ti m/s, směr JZ .

sobotní rozjížďkyZ našich lodí měly nejvyrovnanější výsledky posádky Ladislav Smutný-Šárka Sobotková, Jakub Kozelský-Martin Čagan a Radim Hartl-Martin Gončar, které obsadily v předběžném celkovém pořadí po dnešním dni ve stejném sledu 4.,5. a 6. místo. Na předních místech jako včera se objevuje španělská posádka E.B.Alonso-M.A.Zarate a nizozemská posádka sourozencků Gietema. Španělské posádky figurují i na prvních místech v kategorii žen a dorostenců.
Na večer je naplánována slavnostní večeře a prohlídka Mariny Lipno s uvítáním starosty obce Lipno.

Zítra by se měla odjet během dopoledne poslední rozjížďka základního kola a přibližně ve 14 hodin by se mělo startovat finále. Nejdříve souboje žen a dorostenců a na závěr finále deseti lodí o absolutní pořadí.

Helena Pavlíková, tisková mluvčí

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>