Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Ellen Mc Arthur se v patek večer vydala na sólo cestu kolem světa
 
      O první plavbě kolem světa na zcela novém 75 stopém trimaranu B&Q Ellen Mc Arthur mluví jako o náročné. Šest výměn plachet během jediného dne za stále zesilujícího větru je skutečně vyčerpávající.

 
V pátek okolo osmé hodiny večer vyplula Ellen z Port Stanley na Falklandských ostrovech, na svou další plavbu sólo kolem světa. V současnosti od té chvíle uplula již cca 1000 mil a nalézá se na pozici 42 00S 043 05W cca 750 Nm jihovýchodně od Montevidea přičemž dosahuje rychlosti 15 uzlů v jihozápadní bríze o síle 20 uzlů.

Její odjezd z Falkland se posunul oproti plánu o několik hodin kvůli předpovědi větru o síle 45 uzlů. Ellen nakonec opustila ostrovy s větrem z NW o síle 18 uzlů a míří do jižního Atlantiku. Ellen se zatím vyrovnává s prvními okamžiky na palubě. Nový trimaran je podle ní naprosto perfektní a Ellen neustále obdivuje dosahované výkony a jeho chování.

Ellen Mc Arthur je přes své mládí ostřílená jachtařka a tato sólo cesta kolem světa není její první. Ze své poslední se vrátila teprve před patnácti měsíci, když dokočila závod Route du Rhum. Sympatická rodačka z Velké Británie se o lodě a plavbu zajímá již od dětství a za první vydělané peníze si koupila svou první loď. V současnosti je jachtařskou hvězdou první velikosti a jejím sponzorem je společnost Kingfisher, která mezi jiným vlastní i u nás známý řetězec prodejen Hornbach. Více informací můžete získat na www.teamkingfisher.com.

Kingfisherteam a redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>