Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Pojedete letos na charter? Nezapomeňte přibalit CharterPass!
 
      Takovou situaci už jistě zažila většina z nás: po odpoledni stráveném koupáním v zátoce posádce nechytl motor nebo nešla vytáhnout uvízlá kotva. Se štěstím jsme se se situací většinou dokázali vypořádat nebo jsme kotvu prostě uřízli. S CharterPassem za 50,- EUR potřebujete k vyřešení situace jen mobilní telefon nebo vysílačku.

 
Služba "žlutých andělů" na moři řeší právě takovéto prekérní situace. Sea-Help, jak se andělé jmenují, je rakouská společnost, která v oblasti mezi Benátkami a Dubrovníkem provozuje deset základen vybavených rychlými motorovými čluny a zkušenými posádkami připravenými 24 hodin denně vyplout na členům na pomoc. Čluny jsou vybaveny veškerou technikou od potápěčského vybavení přes výkonné pumpy, startovací kabely, záchranné balóny, kanystry s palivem až po generátor.

Vydáváte se na plavbu motorákem s jedním motorem a napadlo Vás, co byste dělali, kdyby motor vysadil? Řešením může být záložní motor nebo karta asistenční služby Sea-Help.
Posádky Sea-Help jsou připraveny i pro přepravu osob v případě náhlého onemocnění (alergie) do nemocnice. V takovém případě je organizováno i předání pacienta do sanitky přímo ze člunu včetně doprovodu.

Nejčastěji poptávané služby poskytuje Sea-Help členům zdarma:

Odtah
Každý člen Sea-Help bude bezplatně odtažen do nejbližší opravny nebo k nejbližšímu místu jeřábování podle potřeby
Dovoz náhradních dílů
Každému členu Sea-Help bude bezplatně co nejrychleji doručen náhradní díl podle jeho přání. (Impeler, klínový řemen, termostat, vodní pumpa,?)
Pomoc při startování
Každému členu Sea-Help bude bezplatně na místě poruchy poskynuta pomoc ve formě poskytnutí náhradního zdroje elektrické energie buď pomocí startovacích kabelů, nebo startovací jednotky.
Pohonné hmoty
Každému členu Sea-Help bude bezplatně přepraveno palivo (benzín/naftu) do množství 50l. V případě nádrží zanesených nečistotami naši kapitáni dočasně upraví palivový systém tak, aby bylo možno bezpečně doplout k servisu.
Uvolnění lana z propeleru
Každému členu Sea-Help bude zdarma odstraněno namotané lano. Platí mimo většinu marín, kde služby poskytují smluvní potápěči. Jedná se tak především o namotané ztracené rybářské sítě a volně plovoucí lana.
Stažení při lehkém nasednutí
Každý člen Sea-Help bude bezplatně odtažen. Odstupňování lehkého od těžkého nasednutí je určeno takto: při lehkém nasednutí není loď výš než 10 cm nad normální čáru ponoru a po stažení z mělčiny je sama schopna pokračovat v plavbě.
Převoz raněných 24h
Každý člen SeaHelp bude bezplatně přepraven do nejbližšího přístavu na pevnině. Po zavolání na HotLine ihned vyjíždí člun, zatímco dispečink komunikuje se záchrannou zdravotnickou službou a dojedná na pobřeží místo, kam se dostane sanitní vůz nejrychleji. Naši kapitáni pak přepraví zraněného na místo předání záchrance. V takovém případě se můžeme postarat i o Vaši loď. Rodiče tak mohou doprovodit své děti, zatímco loď je bezpečně odtažena do domluveného přístavu.
Poradenství o počasí a revíru
Naši kapitáni mají stálý přístup k aktuálním informacím o počasí na internetu a předají je členům SeaHelp. Poskytujeme rovněž i informace o revíru.
Meteovarování
Nově byla zavedena bezplatná služba Meteovarování, která vychází ze zkušeností místních námořníků. Meteovarování nenahrazuje povinnost skippera seznámit se podrobně s předpovědí počasí. Je zasíláno pouze v případě, kdy dojde k náhlé změně, kterou právě oficiální předpověď počasí nezahrnuje. Meteovarování jsou zasílána prostřednictvím SMS. Tuto službu je třeba individuálně aktivovat!
Tyto služby zdarma jsou k dispozici i majitelům lodí ať už dovezených na dovolenou na přívěsu nebo těch, které u moře zůstávají trvale.

Veškeré informace ke službám naleznete v češtině také na internetu : www.sea-help.cz

Objednejte si CharterPass nyní telefonicky na 602 325 965.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>