Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Vánoční regata 2002
 
      Již tradičně se poslední červencový víkend scházejí slapští jachtaři v maríně ?U kozla?, aby tu společně uprostřed léta důstojně oslavili Vánoce a jak jinak, také si zazávodili.

 
Letošního ročníku se zúčastnilo stejně jako loni 84 posádek. Ačkoliv to dopoledne vypadalo tak, že se nepovede závod uskutečnit kvůli bezvětří, úderem půl druhé, pěti minut a asi patnácti vteřin byl závod výstřelem z děla odstartován. V tu dobu již většina lodí ostatně stejně již dávno byla na cestě směrem k bojce potápěčské základny, kterou pořadatel, slapský nestor, Jirka Nechutný, určil jako otočný bod. Potápěči ale bohužel tento fakt nepochopili jako poctu a neprodleně informovali vedení Státní Plavební Správy, což se později muselo řešit.

Až na toto malé nedorozumění se však letošní ročník Vánoční regaty opět znamenitě vyvedl. Všichni si pochutnali na rybě se salátem se strašnou spoustou kostí, vyposlechli snad všechny vánoční koledy a radovali se ze stromečku.

Zatímco my jsme fotili vítěze a pochutnávali si na pravé vánočce, násobilo obecné veselí lepšící se počasí /k večeru vysvitlo dokonce sluníčko/ a stále stoupající hladina alkoholu. Podle našich informací, získaných přímo na místě, se letošní Vánoční regata účastníkům líbila a už dnes se těší na příští ročník.

Výsledky:

1. Tina
2. Jackeline
3. Arcadia
4. Santa
5. Skylla

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>