Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Jachtař Bertarelli byl vyznamenán za triumf v Americkém poháru
 
      Francouzský prezident Jacques Chirac udělil jachtaři Ernestu Bertarellimu titul rytíře, což je největší stupeň vyznamenání v rámci francouzského řádu Čestné legie.

 
Chirac tak ocenil vítězství posádky vedené švýcarským kapitánem na prestižním Americkém poháru, který se na přelomu února a března konal na Novém Zélandu. Sedmatřicetiletý Bertarelli se se svou mezinárodní posádkou stal vůbec prvním evropským vítězem Amerického poháru, který je s 152 ročníky nejstarší světovou trofejí.

Podle pravidel soutěže by se měli Švýcaři stát pořadatelem dalšího ročníku jachtařské soutěže. Vzhledem k tomu, že tato země nemá moře, se však regata uskuteční v některém ze středomořských přístavů. Do užšího výběru zatím postoupilo osm měst - Barcelona, Palma de Mallorca a Valencie ve Španělsku, portugalský Lisabon, Marseille ve Francii a italské trio Neapol, Porto Cervo a ostrov Elba. Pole kandidátů znovu prořídne v květnu, kdy bude vybrána finálová čtveřice. Vítěze konkurzu na příští ročník Amerického poháru oznámí Švýcaři 15. prosince.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>