Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup 2004 - pondělí
 
      Neoficiální výsledky dnešního závodu - navigační etapa ? pondělí 7.6.2004-06-07

 
1. ? RODOP ? kpt. Kulík
2. ? San Pellegrino Team ? kpt. Brassani
3. ? Ciur ? kpt. Sejkora
4. ? Solidní nejistota ? kpt. Hájek
5. ? First Y.Sobrance ? kpt. Potucký
6. ? Yachting styl ? kpt. Štikar
7. ? Christopher ? kpt. Spurný
8. ? Yachting Revue ? kpt. Vodička
9. ? Senta Team ? kpt. Švec
10. ? YC Martin ? kpt. Kaňuk
11. ? AICTA ? kpt. Liška
12. ? SOS ? kpt. Brabec
13. ? BSP Solution ? kpt. Ráček
14. ? Celesta ? kpt. Liška
15. ? Twinky ? kpt. Marečková
16. ? White Merlin ? kpt. Jakubčík
17. ? Eleanor ? kpt. Švec

San Pellegrino Cup, sobota

Sobota byla prvním závodním dnem regaty. V deset hodin dopoledne zahájil ředitel ing. Jiří Zindulka regatu a po projevu Dr. Skorkovského hlavní rozhodčí Karel Lukš vedl první schůzku kapitánů. Na programu dne byla úvodní rozjížďka.

Kolem jedenácté hodiny vypluly první závodní lodě do prostoru startu před marínou Vodice. Počasí ovšem přichystalo všem zúčastněným, především závodní komisi a pořadatelům horkou hodinku, když po dvanácté prakticky zcela ustal vítr. Naštěstí nás nakonec Neptun vyslyšel a závodní pole se přesunulo na Murterské moře kde vál až do večera stálý západní vítr o síle kolem 4m/s.

Hned první start se povedl a flotila dvanácti lodí Jeanneau One Design 35 se vydala na cca dvoumílovou stoupačku. S desetiminutovým zpožděním se na trať vydalo šest lodí třídy Cruiser-racer. Závodilo se tvrdě, ale bez protestů, doufejme, že tomu tak nadále také tak bude. Třicet pětky dosahovaly i v tomto slabém větru se spinakry rychlosti kolem šesti uzlů. Velmi dobře jela loď kpt. Jirky Spurného, která ačkoli vystartovala se druhou skupinou, v cíli nakonec skončila v absolutním pořadí na čtvrtém místě!
Posádka VIP na JOD 35 která startuje s kormidelnicí Veronikou Fenclovou měla v závěru smůlu, když musela kvůli spleteným otěžím spinakru stáhnout i kosatku. Ovšem jak Lucie Výborná, tak i Václav Vydra a Lubomír Brabec byli na palubě platnými členy posádky a závod si velmi pochvalovali.

V cíli se tedy nakonec umístily lodě v tomto pořadí:

Třída Jeanneau One Design 35
1. Tým RODOP
2. Tým Solidní nejistota
3. Tým First Yacht Club Sobrance

Třída Cruiser-Racer
1. Jiří Spurný
2. Jiří Liška
3. Miroslav Jakubčík

Pořadí v handicupu ovšem ještě není známo, protože ne všechny posádky dodaly ZK potřebné podklady.

Večer proběhl zahajovací raut. Jako zvláštní host byl přivítán zástupce hlavního sponzora San Pellegrino Dr. Majocchi. Stoly se prohýbaly pod servírovanými dobrotami a čepoval se Budvar. Na dnešní den je s napětím očekáván start pana Lorenzo Bressani z týmu San Pellegrino, který se účastní Amerického poháru. Lorenzo a na San Pellegrino Cup pojede na lodi číslo osm. Uvidíme, jak to ovlivní výkon posádky.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>