Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva 8.6.2005
 
      Mistrovství ČR ve třídě JOD 35-S. Pellegrino Cup 2005 a třídě ORC ? čtvrtý den ? čekání na počasí

 
Čtvrtý den Mistrovství ČR - regaty závodních námořních plachetnic třídy ?Jeanneau One Design 35? a turisticko-regatových lodí byl od časného rána ve znamení očekávání, jaké bude po noční bouři, která se nad Vodicí přehnala, počasí.

Z důvodu silného poryvového větru - bory, který v přístavu dosahoval až 30 uzlů a na otevřeném moři v poryvech až 45 uzlů, byl plánovaný start dnešní rozjížďky odložen na odpoledne. Posádky čekaly na lodích na znamení ze startovní lodi, které by je vyzývalo ke startu. Bohužel však ani odpoledne vítr nezeslábl a tak byla v 15.00 hod. dnešní rozjížďka definitivně zrušena.

Účastníky mistrovství čeká zítra, ve čtrtek 9.6.2005, už jen poslední, dopolední rozjížďka, odpoledne naposledy zřejmě zasedne protestní komise, která v průběhu MČR řešila několik protestů, které však neovlivnily pořadí jednotlivých rozjížděk a večer, za účasti všech dojde ke slavnostnímu vyhlášení konečných výsledků a k dekorování vítězů.

Zítra je podle chorvatských meteorologů očekáváno dopoledne polojasno, postupně oblačno, mírný severní vítr, ranní teploty 8 ? 10, během dne pak 16 ? 19 stupňů Celsia.

Více na www.sanpellegrinocup.cz .

Tomáš Matějovský

www.sanpellegrinocup.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>