Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
První regatu profesionálních jachet vyhrála posádka s Fenclovou
 
      14. května - Lipno (Českokrumlovsko) - Jachta Gant, na jejíž palubě startovala partnerka Lenky Šmídové v lodní třídě 470 Veronika Fenclová, opanovala úvodní regatu profesionální série Melges 24 na přehradě Lipno.

 
O svém triumfu v prvním z pěti podniků seriálu rozhodla vítězná posádka především dvěma prvními místy v dnešních rozjížďkách, díky nimž přestihla druhou jachtu v pořadí Rodop. Třetí skončila loď Radost II.

Do úvodního závodu nejkvalitnějších sportovních plachetnic zasáhlo osm lodí, tedy o jednu méně, než jaký počet jich byl pro unikátní seriál zakoupen. První den regaty jachtaři zápolili se silným větrem, který umožnil odjet tři rozjížďky.

Do vedení se v sobotu probojovala posádka Radost II, ale v neděli svůj náskok neudržela. Díky výhrám v obou rozjížďkách se na první příčku dostala loď Gant s kapitánem Jakubem Kozelským a Fenclovou na palubě. "O jejich celkovém triumf rozhodl při bodové shodě větší počet vyhraných rozjížděk," řekl ředitel závodu Pavel Winkler.

Série bude po prologu na Lipně pokračovat třemi závody v srpnu a září, zpět do Prahy na Vltavu se vrátí první říjnový víkend, kdy vyvrcholí závěrečným podnikem.

Výsledky - 1. závod (Lipno):
1. Gant 7 b., 2. Rodop 7, 3. Radost II 8

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>