Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová s Mrzílkovou zůstávají ve hře o olympiádu
 
      29. ledna - Melbourne - Lenka Šmídová a Lenka Mrzílková stále zůstávají ve hře o olympijské hry v Pekingu. Na mistrovství světa třídy 470 v Melbourne si i po včerejších dvou rozjížďkách udržely 22. pozici a před závěrečnými dvěma dny šampionátu jsou v redukovaném pořadí pro Peking na pátém, posledním postupovém místě.

 
Do takzvané Zlaté skupiny postoupilo v neděli 29 nejlepších dvojic, přičemž osm z nich stále bojuje o pět míst na olympiádě. Češky doplatily hlavně na osmou rozjížďku, v níž předčasně odstartovaly a byly diskvalifikovány.

Včerejší program zahájily Šmídová s Mrzílkovou druhým nejlepším výsledkem na šampionátu, ovšem sedmé místo z deváté rozjížďky nedokázaly potvrdit a v následně jízdě skončily pětadvacáté. Za rakouskou, argentinskou, španělskou a finskou posádkou se stále drží na posledním postupovém místě, na rozdíl dvou bodů se však za ně dotáhly Rolová s Thilovou ze Švýcarska.

Další soupeřky z Řecka už ztrácejí 25 bodů, Estonky dokonce 32 bodů. "Největšími soupeřkami jsou teď Švýcarky, na které si holky musejí dát pozor. Ztráta Řekyň a Estonek už je velká, ty by je neměly ohrozit. Problémem je hlavně ta diskvalifikace, nevím, co je potkalo dnes, že skončily až pětadvacáté," řekl otec Mrzílkové Antonín.
Regata v Melbourne vyvrcholí v úterý a ve středu, na programu jsou ještě tři rozjížďky. Šampionát je pro české jachtařky poslední možností kvalifikovat se na hry v Pekingu.

Výsledky:
Muži (po 10 rozjížďkách): 1. Marinho, Nunes (Port.) 41 b.
Ženy (po 10 rozjížďkách): 1. Maxwellová, Kingsolvingová (USA) 39 b., ...22. Šmídová, Mrzílková (ČR) 116.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>